תרבות

אגף התרבות משמש זרוע ארגונית וביצועית על פי חזונו של ראש העיר לכל אירועי הפנאי וללמידה א-פורמאלית בעירנו ומהוה דגם לחיקוי לערים חרדיות שהעתיקו את הצלחתנו והנחילו זאת לתושבים בעירם.

האגף משמש פלטפורמה יישומית לקורסים לדורשי מקצוע, יזמים עסקיים ודורשי תעסוקה, בתאום עם המינהל לפיתוח אזורי תעשייה ותעסוקה ושרות התעסוקה.

האגף במסגרת היחידה לקליטת עלייה מעניק שרות נרחב לאוכלוסיית העולים החדשים אשר איוו את ביתר עילית למשכנם, מותאם לפי ארצות מוצא.

מינהל פרויקטים
תחום אחריות: הקמה ויישום של פרויקטים קהילתיים מתמשכים בתחום תרבות ואמנות בתמיכה בהכוונה ובשיתוף משרד התרבות ושלוחותיו.

פרויקטים פעילים

פסטיבל זמר 'זמן שמחתנו'.

'צליל וזמר' - מקהלת נשים יישובית.
'הדברות מוזיקלית' - להקת זמר מקומית.
'פיסול סביבתי'.
'תכנית אמנויות קדם מקצועית'. – (בהכוונת המכללה האזורית להכשרת מדריכי אמנות בצפת)
'מרכז למידה מתוקשב'. (קליטה).
"מינהל נשים" - מפעיל קורסים בתחומים מגוונים: סיוע בכלכלת הבית, הרצאות תורניות, הרצאות בריאות, הרצאות עונתיות, סדנאות מגוונות, תוכניות חגים וחופש, ניהול מערכות חוגים לפי ענפי ספורט שונים, הקמה וניהול מקהלת נשים ונערות ועוד.
"מדרשיה"- הקמה וניהול מדרשיה לנשים - נושאים נלמדים: לימודי קודש, הרצאות בחינוך, הבית היהודי, אמנות, התעמלות ועוד.
"הכשרת נוער" - הכשרת נערות להדרכה במגוון תחומים נושקים לצרכי תרבות ופנאי, ניהול זמן, תכני העשרה ומשחק, הדרכת קייטנות, אמנות, הכוונה לטיפול באוכלוסיות מיוחדות.

"תעסוקת נשים"- קורסים לשזירת פרחים כולל לווי תקציבי    ושילוב בעבודה.
"קורסים לאמנות כמקצוע"- קורסים לנשים בתחומי האמנות ככלי פרנסה, בשיתוף מינהל תרבות.
"קורסים למדריכות התעמלות"- בהקמה, בשיתוף מינהל הספורט.
"מקהלת נשים"- מקהלת נשים ונערות תושבות העיר אשר רוכשות במהלך הלמידה טכניקות לפיתוח קול, הגשת שיר, הופעה בפני קהל, תולדות המוזיקה, סגנונות ועוד. בשיתוף מינהל תרבות.
"תיאטרון נשים"- הקמת תיאטרון מקצועי לנשים, אורך הקורס כשנתיים.
"הנחיית הורים"- קורסים/הרצאות במכלול נושאים הנושקים להתמודדות בנושאי חינוך; התמודדות עם גילאי העשרה, העצמה אישית ועוד. בשיתוף האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך.
•  "הרצאות בריאות"- בשיתוף קופות החולים ויזמי בריאות.
  "נופש וימי עיון"- קייטנת נשים בבתי מלון ברחבי הארץ בסבסוד העירייה.
"ימי הפנינג"- אירועי חופש וחגים לכלל המשפחה. האירועים משולבים עם תוכניות להורים לנוער ולטף.
"במה לאמנים מבית"- במה לאמנים מתחילים תושבי העיר בתחומים שונים, על מנת לשלבם בתעסוקה בתחום הידע שלהם. כמו כן מתן אפשרות לאמנים ליחצן את עצמם במסגרת פעילות המתנ"ס למטרת שילובם וקידומם בתוך הקהילה.
"מינהל ילדים"- חוגי בנים/בנות במגוון תחומים, העשרה לימודית, חוגי מדע ויצירה, מוזיקה, מקהלה, ספורט טיפולי, נגרות, ציור ופיסול, קרמיקה, חוגי מחול ועוד.
סדנאות פעילות לילדים לאורך השנה במגוון תחומים: אמנות פלאסטית, תנועה, תכשיטנות.
מופעים והפעלות לילדים ולגיל הרך בתחומים: תיאטרון, שעות סיפור, תיאטרוני בובות, הצגות ומופעים אור קוליים...
"עולם הילד"- משחקייה לילדי העיר המשלבת בתוכה חדרי פעילות אטרקטיביים לילדים נורמטיביים ולילדים בעלי צרכים מיוחדים תוך אינטגרציה בין האוכלוסיות.
"קייטנות ערבי חגים וחופש"- ניהול וארגון קייטנות איכות, רב גילאיות, לפי עונות השנה. מהווה פתרון למשפחות מרובות ילדים בגלל העלויות הנמוכות מאוד הנגבות בעדן.
"מרכז מיחזור ואמנות"- הקמה וניהול של מרכז מיחזור ויצירה בשיתוף המשרד לאיכות הסביבה. לטובת הטמעת נושא "איכות הסביבה" בלמידה חוויתית לגילאים השונים לטובת עולם שנעים יותר לחיות בו.

"מינהל הספורט"- ארגון של נושא הספורט בהיבט המקצועי והתקציבי בפעילות העירונית בכל המכלולים, ארגון ימי ספורט, הקמת אולמות ספורט וחדר כושר עירוני, פיתוח נושא ספורט ובריאות בתאום עם מינהל הספורט במשרד התרבות והספורט.
"מינהל הקליטה"- בניית תוכניות לעולים בתאום עם המשרד לקליטת עליה בנושא פנאי, תרבות, קורסים מקצועיים, ימי עיון, תוכניות חג וקייטנות לילדי עולים.
פרויקט הכרת הארץ - מסלולי טיול להורים ולילדים עולים בשילוב יצירות אמנות.
הנחיית הורים- למשפחות עולים, התמודדות עם השוני הבין דורי.
מסיבות חג לעולים- לקהילות דוברות אנגלית, צרפתית, ועוד.
ספריית עיון והשאלה – 'נר מנחם' - ע"ש הרב מנחם פרוש ז"ל - לאלפי משתמשים בשלבי התפתחות משמעותיים בעקבות ההסכם שנחתם עם מינהל הספריות הציבוריות במשרד התרבות, הקמת עמדות לפרויקט השו"ת, פרויקט בר אילן, ועוד.

פיתוח הספרייה לספרי קריאה עם רכישת אלפי ספרים חדשים לרווחת הציבור.

ספריית השאלה
השאלת ספרים לילדים ולנוער. במקום קיים אולם עיון רחב ידיים.פעילות תרבות בשעות פעילות הספרייה "שעת סיפור" ותוכניות לילדים.

ספריית עיון
עמדות לעיון במאגרים המקוונים, פרויקט השו"ת של בר אילן, אוצר החכמה ועוד.

הטענת נגנים בשיעורי תורה מאתרי קול הלשון.
אלפי ספרים תורניים בכל מקצועות היהדות.
סיוע לסמינריסטיות העורכות עבודתם בספרייה ללא צורך להיטלטל לערים אחרות.
פעילות תרבות לגברים, שיעורי תורה וידע בימי בין הזמנים.
אולם ממוזג ומרווח עבור המעיינים.
ספרייה פדגוגית (בהקמה)

הרצאות
הרצאות תורניות עונתיות, קורסי למידה לעניינים כלליים, הלכות קידוש החודש, הרצאות יוחסין, הרצאות בענייני כשרות ועוד.
מפגשי סופרים ומחברי ספרים.