• מוקד ביטחוני עירוני
  • מוקד עירוני ביטחוני
  • מוקד

מוקד עירוני חירום וביטחון

גולת הכותרת של העירייה בהפעלת המוקד היא מטרתו העיקרית במתן שירות מהיר לתושבים והוא  מהווה גם מוקד ביטחוני  ועירוני משולב

המוקד הנו זרוע השליטה  והבקרה של עיריית ביתר עילית ומחלקת הביטחון . במישור העירוני, המוקד הוא הכתובת המרכזית לקבלת  פניות ותלונות תושבים על מפגעים או תקלות בעיר ובאחריותו להפנות את התלונה  לגורמים המטפלים  בעירייה - יחידות הביצוע  ועורך מעקב  ובקרה.

כמו כן המוקד מקיים שגרת עבודה מול גורמי חוץ ובהם; החברה הלאומית לדרכים - מע"צ, חברת החשמל, חברת המים - מקורות ורשויות שכנות וכן למתן שירות ומידע לתושב על חסימות צירים, אירועים שונים בעיר ובכבישי הגישה.

המוקד הנו הכתובת לפניות הציבור בכל מגעיו עם העירייה במקרים הדורשים מענה מידי או במקרים בהם נדרש שירות או צורך דחוף מחוץ לשעות הפעילות הרגילות של בעלי התפקידים בעירייה. במסגרת פעילותו הביטחונית משמש המוקד כגורם מפעיל ומתאם בין כל הגורמים ובהם; צה"ל, מג"ב, משטרה, מינהל אזרחי, כיבוי אש, מד"א ומתפעל את חברת האבטחה ואת גורמי הביטחון  של העיר.
המוקד זוכה לביקורים תכופים של קציני בטחון מכל רחבי הארץ בהמלצת 'רח"ל' ופקע"ר והוא מאובזר במיטב מערכות הקשר הבקרה והאמצעים הויזואליים ומסונכרן עם כל שירותי החירום, צה"ל והמשטרה.

באחרונה נוהל תרגיל 'מפנה 5' ממרכז ההפעלה שבמוקד העירוני בטחוני שבמרכז החירום החדש בעיר. היתרון האיכותי שהושג בשליטה ובדיווחים און ליין הושג הודות לניהול התרגיל מהמוקד שהינו, לדעת מומחים, המשוכלל מסוגו בישראל.

מוקד בטחון  - 106
 כתובת המוקד: רח' אוהל שרה 5

מס' הטלפון:

המוקד מאויש 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, 365 יום בשנה.

כולל יום הכיפורים, שבתות וערבי שבת, חגים וערבי חגים (על ידי עובדים שאינם יהודים) ולרשותם מגוון רכבי שטח ומערכות קשר מגוונים וייחודיים.

חברת האבטחה המתופעלת ע"י מחלקת הביטחון של העירייה מאבטחת 55 בתי"ס וגני ילדים  במסגרת  אבטחת המוסדות. הפיקוח עליהם  מבוצע ע"י  קבט"י מוסדות החינוך של העירייה.
גם המוסדות שאינם מוכרים לטובת סל אבטחה, שהם כ-60 במספר,  מפוקחים על ידי סייר מוסדות החינוך של חברת האבטחה ובאחריות  קבט"י מוסדות החינוך .
במוקד – פרוסים מסכי מצלמות הוידאו במעגל סגור, המספקים מראות ויזואליים סימולטניים על הנעשה בנקודות רגישות מסביב ליישוב ובתוכו ולא אחת מזעיקים המוקדנים את כוחות הביטחון ומתריעים ב'זמן אמת' מפני סכנות מיידיות.