הוכחתם מצויינות; אתם ראויים לכל שבח

הוכחתם מצויינות; אתם ראויים לכל שבח (הגדל)

רמ"ד התגוננות בפיקוד המרכז בסיכום תרגיל 'נקודת מפנה 7' בביתר עילית;

הוכחתם מצויינות במוכנות הגבוהה כפי שהשתקפה בתרגיל

גילה כי בביקורות הכוננות שנערכו לאחרונה במרחב ירושלים, זוכה העיר ביתר במקום הראשון * ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין;"שוב הוכח היתרון האיכותי שהושג הודות לניהול התרגיל ממרכז ההפעלה שבמוקד העירוני המשוכלל מסוגו בישראל.

"הוכחתם יעילות רבה ומצוינות ברמת מוכנות גבוהה כפי שהשתקפה בתרגיל 'נקודת מפנה 7' בביתר עילית. אתם ראויים לכל שבח – כך אמר רמ"ד התגוננות בפיקוד מרכז, רס"ן אמיר פאלח בסיכום תרגיל 'נקודת מפנה 7' שנערך באחרונה. פאלח הוסיף וגילה כי בביקורות הכוננות שנערכו לאחרונה במרחב ירושלים , זוכה העיר ביתר במקום הראשון (עד עתה) בציון הגבוה לו זכתה בביקורת.
קצין הגמ"ר של פיקוד מרכז ונציגי פיקוד העורף שהשתתפו בתרגיל אמרו בסיכום כי עבודת מחלקת הביטחון והחירום ושיתוף הפעולה של מנהלי המחלקות והידע המקצועי שגילו כולם, מהווים דוגמא ומופת למערכות שצריכות לתפקד במרחב הפיקוד. כל משתתפי התרגיל עשו עבודה מרשימה ורצינית שיכולה לשמש כמודל. העברת המידע זרמה והכל תפקדו בצורה מעוררת הערצה.

ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין שהשתתף בתרגיל שיבח את המשתתפים ומטה 'מל"ח' בעיר בראשות מנכ"ל העירייה וראש המטה, הרב יהודה גרליץ. מחזיק תיק הביטחון, הרב מיכאל נקי. מחזיק תיק מל"ח, הרב ישראל פכטר. מרכז מל"ח, תא"ל (במיל) שמואל וויס. מנהל מח' חירום וביטחון, רענן עמרן. מנהל המוקד, גיא אקריב ומחזיקי תיקי; ההנדסה. התשתיות. שפ"ע. תברואה והגנת הסביבה. רווחה ובריאות שביצעו את התרגיל בצורה היעילה ביותר לשביעות רצון כולם.
זו פעם שניה שבה מנוהל התרגיל ממרכז ההפעלה שבמוקד העירוני בטחוני שבמרכז החירום בעיר. הרב רובינשטיין המכהן גם כיו"ר ועדת מל"ח אמר כי שוב הוכח כי היתרון האיכותי שהושג בשליטה ובדיווחים הושג הודות לניהול התרגיל מהמוקד המשוכלל מסוגו בישראל המאובזר במיטב מערכות הקשר הבקרה והאמצעים הוויזואליים ומסונכרן עם כל שירותי החירום, צה"ל והמשטרה.
במהלך התרגיל נבחנו תרחישים שונים ובהם; קליטת אלפי מתפנים מרחבי הארץ, חלקם במתקני פינוי וייתרם במשפחות מארחות. דימוי של נפילת טילים, ל"ע. פגיעה ברשת החשמל, המים ותשתיות נוספות. עקב ה'פגיעות' תורגל פינוי נפגעים, מוסדות חינוך וציבור. הפצת הודעות מידע והנחיות מסודרות לתושבי העיר. טיפול חירום בתשתיות שנפגעו. מזון ושמיכות למבוגרים ותינוקות. הצבת גנרטורים ומיכלי מים. שירותי רווחה. ועוד. מרכז מל"ח, תא"ל (במיל) מר שמואל וייס שכיהן כקמב"ץ במפקדת ים המלח וניהל בעבר באופן פעיל מספר חפ"קים בפעילות צבאית אמר בתום התרגיל כי "הודות לתשתית המצוינת הקיימת במוקד ממנו נוהל התרגיל יישמנו טכנולוגיות דיווח - טבלאות מפות ונתונים, חסרי תקדים במתקנים אזרחיים והתוצאה הייתה ביצוע מושלם ללא כל תקלה".