אלפי ילדי העיר השתתפו בארועי 'חודש הקריאה'

אלפי ילדי העיר השתתפו בארועי 'חודש הקריאה' (הגדל)

בחסות משרד התרבות ועיריית ביתר עילית;

אלפי ילדי העיר השתתפו בארועי 'חודש הקריאה'
בספריה התורנית עירונית 'נר מנחם' שבמתנ"ס העירוני

אודות לתמיכה תקציבית ייחודית להתחדשות ושיפוץ הספריה שהתקבלה ממשרד התרבות זכו מאות הילדים בכל הגילאים מפעילות מגוונת * ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין; 'ילדי עם הספר מודים לכם על הסיוע האדיב המאפשר לנו את מגוון הפעילות התרבותית בעיר הילדים'.

'אודות לתמיכה השוטפת של משרד התרבות במגוון פעולותיה התרבותיות של העירייה התפתחו תחומי עניין נוספים ושודרגו הקיימים. היום אנו זוכים לראות מאות רבות של ילדים המשתתפים בארועי 'חודש הקריאה – ישראל קוראת' – מיזם של משרד התרבות, ברווחת הדעת, וגם זאת בזכות התמיכה התקציבית הייחודית שהענקתם לנו לשיפוצים הנרחבים בספריה העירונית. ילדי עם הספר מודים לכם על הסיוע האדיב המאפשר לנו את מגוון הפעילות התרבותית בעיר הילדים' – כך אמר ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין בטקס חנוכת הספרייה העירונית המחודשת 'נר מנחם' ע"ש הרב מנחם פרוש זצ"ל וסיכום ארועי 'חודש הקריאה – ישראל קוראת' שנערכה במתנ"ס העירוני.

מנהל הספריה העירונית, הרב משה זלצמן והצוות; גב' ליאורה מויאל וגב' דבורה חיא ערכו עם הרב רובינשטיין ובכירי העיריה סיור במחלקות הספרייה המחודשים, המבואה המעוצבת ובעמדות הקריאה ושוחחו עם הילדים. בסיור השתתפו; מחזיק תיק תרבות חבר העיריה, הרב אהרן אבלס ומנהלת המרכז הקהילתי, הגב' אילה שטוב.

במסגרת ארועי 'חודש הקריאה', נהנו התושבים ממגוון פעילויות לכל בני המשפחה ובהם; מופעים לבנים, סדנאות ייחודיות לבנות והופעה קצבית לילדים הרכים. כך גם התקיימו סדנאות יצירה פעילה בספריה והקרנות והכל ללא השתתפות כספית לתושבים.

ראש העיר, הרב רובינשטיין אמר כי התרשם מאוד מהעבודה המצוינת של אגף התרבות והמאמץ בשדרוג רמת התרבות למען תושבי העיר. הרב רובינשטיין הודה לשרת התרבות, הגב' לימור לבנת ולמנכ"לית משרדה, הגב' אורלי פרומן על הסיוע האדיב שמשרד התרבות מעניק למגוון הפעילות התרבותית הענפה שמתקיימת בעיר ולראש מנהל תרבות, מר שמעון אלקבץ העוקב מקרוב אחר הפעילות המבורכת הנעשית בעיר תוך מתן סיוע מתמיד יחד עם יועץ משרד התרבות לענייני המגזר החרדי והתורני. הוא שיבח את עבודתם של הגב' רבקה שוויקי, הממונה על הספריות הציבוריות במנהל התרבות והגב' נילי רוקח, המלווה את פעילות הספרייה העירונית.
ובתוך כך, בימים אלה החלה הספרייה העירונית בהפעלת תוכניות עשירות בלימוד השואה בימי בין הזמנים. הפעילות תתקיים לאברכים, לילדים ובני נוער במגוון הרצאות, הקרנות ופעילויות ייחודיות.