הציבור החרדי הוא הנפגע העיקרי מההקפאה

הציבור החרדי הוא הנפגע העיקרי מההקפאה (הגדל)

בכירים במחלקת המדינה ובקונסוליה האמריקנית אורחי ראש העיר ביתר עילית

מסר לממשל האמריקאי; הציבור החרדי הוא הנפגע העיקרי מההקפאה; אין לנו היכן לגור בישראל

בביקור השתתף יו"ר 'מרכז אגודת ישראל' בי-ם, ח"כ הרב מאיר פרוש * המשתתפים קיימו פגישת עבודה בעיריה, ערכו סיור בעיר וביקרו בישיבת 'ברכת מרדכי' שם קיבל את פניהם ראש הישיבה, הרה"ג רבי יעקב פרידמן שליט"א והתלמידים, כולם אזרחי ארה"ב

"אני שמח על ההזדמנות הישירה להעביר באמצעותכם מסר למחלקת המדינה ולממשל האמריקני שהם מלכות של חסד הרגישה מאוד לעם היהודי ולתושבי הארץ בכל מהלך ההיסטוריה. הציבור החרדי הוא הנפגע העיקרי מההקפאה אותה כופה ארצות הברית על ישראל. לצערנו; ממשלת ישראל אינה מספקת שום פתרון מעשי לאלפי זוגות הצעירים המבקשים בסה"כ קורת גג לראשיהם. עתודות הקרקע והיח"ד הזמינות, כמעט היחידות שיש בישראל לציבור החרדי, הינם כאן בביתר עילית אולם עקב ההקפאה אין לנו אפשרות בניה והזוגות וההורים נאנקים. אנשים מתגוררים במחסנים ובמרתפים ובמקומות שקשה להעלות על הדעת מגורים למשפחות ולילדים ולהיות מסוגלים להעניק לילדים את המינימום ההכרחי – כך במונולוג ארוך ומרגש פתח ראש העיר ביתר עילית, הרב מאיר רובינשטיין את דבריו בפני בכירי מחלקת המדינה האמריקאית המוצבים בקונסוליה האמריקאית בירושלים, שהגיעו לביקור היכרות עם העיר ביתר עילית.
האורחים קיימו ישיבת עבודה בעירייה, סיירו בעיר וביקרו בהיכל התורה של ישיבת 'ברכת מרדכי', שם קיבלו את פניהם; ראש הישיבה, הרה"ג רבי יעקב פרידמן ותלמידי הישיבה, כולם אזרחי ארה"ב המגיעים לישראל כדי ללמוד תורה. האורחים התרשמו מהקהילה החשובה והמוצלחת של האמריקאים שהתפתחה מאוד בעיר ושוחחו ארוכות עם התלמידים.
בפגישה השתתפו; הנציג הפוליטי היוצא, מר ג'רמי ברנדט ומחליפו; מר אלן ברינקר. יו"ר 'מרכז אגודת ישראל' בירושלים, ח"כ הרב מאיר פרוש. מנהל המחלקה לקשרי חוץ במרכז אגו"י, הרב אהרן דוד דייוויס. עוזר בכיר לרה"ע, הרב יהודה דייטש ויועץ התקשורת של העיריה, הרב משה פרידמן.
הרב רובינשטיין הציג בפני האורחים את מפת העיר ביתר עילית וסקר בפניהם את השתלשלות ההתיישבות החרדית בעיר. "אלפי זוגות הצעירים נשלחו לכאן על ידי ממשלות ישראל ויהיו הסיבות אשר יהיו. אנחנו כאן מקיימים יחסי שכנות מצויינים עם האוכלוסיה הפלסטינית בסביבה והם זוכים כאן לעבודה ולשירותי חירום. הם מעבדים את שדותיהם בכל ימות השנה בתוך העיר, בין גבעות א' וב', ללא כל הפרעה, ואין לנו ב"ה כל חיכוך איתם".
ח"כ הרב מאיר פרוש אמר כי בהעדר אלטרנטיבה למגורים לאוכלוסייה החרדית הוא יזם התיישבות בעיר חריש. "בתוך 6 ימים בלבד נרשמו יותר משלושת אלפים זוגות צעירים אולם גם את האפשרות הזו ביטלו לנו. בערים אחרות אנחנו לא רצויים וראשי ערים אינם מאפשרים לנו לבנות בהם. שוועתם של אלפי המשפחות חייבת להגיע באמצעותכם לאוזניהם של ראשי הממשל האמריקאי. לצערנו ממשלה זו אינה מציגה כל פתרון למגורים למגזר החרדי והפשרת הבניה בביתר עילית הינה הפתרון הטוב והזמין ביותר לאלפי זוגות צעירים".