מאות במעמד השנתי של "שערי ישיבה"

מאות במעמד השנתי של "שערי ישיבה" (הגדל)

מאות תלמידים והוריהם השתתפו
במעמד השנתי של "שערי ישיבה" בביתר עילית

התוכנית פועלת בתלמודי התורה בעיר במימון אגף החינוך של העירייה * במעמד החגיגי של סיום התוכנית התקיים סיור של בכירי אגף שח"ר התומכים במגוון תכניות חינוכיות בעיר

מאות חניכי מפעל 'שערי ישיבה' בעיר, העושים בימים אלה את דרכם אל הישיבות לצעירים ברחבי הארץ, השתתפו ב'מעמדי הסיום השנתיים' שנערכו לבוגרי תלמודי התורה, ששולבו במסגרת תכנית שערי ישיבה הפועל ע"י אגף החינוך של העירייה, ובדחיפתו הנלהבת של ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין.

לתוכנית "שערי ישיבה", כבר יצאו מוניטין כתוכנית הפועלת גדולות ונצורות בקרב צעירי הצאן, התכנית פועלת ברחבי הארץ בשיתוף עיריות ורשויות מקומיות.
הרב יצחק משה שטיין יו"ר ארגון מאירים – המפעיל את תכנית "שערי ישיבה" מסכם את הפעילות הברוכה שהתקיימה במסגרת התכנית, התקיימו סדרת מפגשים מאלפת ומעשירה, לתלמידי כתות ח' בתלמודי התורה, העולים לישיבות הקד'. במהלך מפגשים אלו, קיבלו התלמידים ידע, כלים, ויכולות לצלוח בהצלחה את תקופת המעבר לישיבה, ולהפוך תקופת- מתח זו לחוויה מרוממת ומועילה.
כפעילות משלימה ומקבילה, קיבלו גם ציבור ההורים, בסדנא מיוחדת, הדרכה מתאימה בכל הקשור להצלחת עלייתו של הבחור בעולם הישיבה וחינוכו בגיל הבגרות.
עתה, לקראת סיום התכנית והעלייה הצפויה של התלמידים לישיבות התקיימו המעמדים השנתיים רבי הרושם בכלל המוסדות המשתתפים בתכנית בתלמודי התורה בביתר עילית: "באיאן" "דרכי איש" "משנת יהודה" "נטעי מאיר", "נפש החיים" "נתיבות שלום" ו"צאנז".
מעמד מרשים התקיים בהיכל קלויז חסידי באיאן ברח' רבי עקיבא לכלל התלמידים החסידיים המשתתפים במסגרת התכנית, בהשתתפות מנהלי הת"תים והמחנכים. את המעמד כיבדו בנוכחותם: ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין; הרב ישראל תיק מנהל אגף החינוך; ומר שלום מוחה מנהל אגף שח'ר במשרד החינוך התומך בשלל התכניות החינוכיות בעיר שהגיע להתרשם מקרוב אחר הצלחת התכנית.
פתח את המעמד, הרב יצחק משה שטיין יו"ר ארגון מאירים – המפעיל את תכנית שערי ישיבה, בדבריו ביטא את התרגשות התלמידים שזכו להגיע עד הלום, מוכנים ומזומנים להיכנס להיכל הישבה בשמחה וברוב חשק כשכלי האומנות ודרכי ההצלחה בידם. עוד הוסיף את רגשי הכרת הטוב שיש לארגון לעיריית ביתר עילית ולעומד בראשה, הרב רובינשטיין, שהיו הנחשונים ממקימי ומייסדי התכנית לראשונה, וכעת התכנית הפכה למבוקשת ביותר ברחבי הארץ ברשויות רבות כמו בני ברק, ירושלים, בית שמש כשהיד נטויה עוד ועוד. כן הודה לצוות אגף החינוך למנהל האגף הרב ישראל תיק, גב' ש. רובין וגב' ש. גוטמן מנהלי תכניות חינוך שח'ר בעיר
התלמידים האזינו ברוב קשב להרצאה החינוכית של הרב פנחס ברייער שליט"א מבכירי המרצים במסגרת שערי ישיבה, ולדבריו המרתקים והמלהיבים על מעלת התפילה, של המרצה הנודע הרב משה בויאר שליט"א
ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין נשא דברי ברכה חמים, והודה לצוות מובילי התכנית הנפלאה – המקנה לתלמידים כלי מלחמה ועוז ותעצומות להצלחתם בהיכלי הישיבות. כן הודה לרב ישראל תיק מנהל אגף החינוך וצוות האגף, על פועלם הרב במסגרת התכנית, ובמיוחד למר שלום מוחה מנהל אגף שח"ר במשרד החינוך על סיועו הרב לתכנית זו ולמגוון התכניות החינוכיות בעיר.
כן נשא דברי ברכה מרגשים הרב ישראל תיק מנהל אגף החינוך בעיר, שאיחל הצלחה לכלל התלמידים העולים לישיבות, וביטא את הערכתו לצוות שערי ישיבה הפועל ביעילות ובמקצועיות בהצלחה בתלמודי התורה בעיר, זו השנה השלישית ברציפות.
במהלך המעמדים רבי הרושם הודה מנהל התכנית הרב יצחק משה שטיין בשם ההורים והתלמידים למנהלי המוסדות על סיועם הרב למסגרת "שערי ישיבה"
ת"ת באיאן – הרב יחיאל פיירשטיין, ת"ת דרכי איש – הרב יחיאל פצ'יפיצ'י והרב נחום פומרנץ, ת"ת משנת יהודה – הרב דן אריה, ת"ת נטעי מאיר – הרב ישראל רוזובסקי, והרב בן פורת, ת"ת נפש החיים – הרב אריה הרשלר, ת"ת נתיבות שלום – הרב אברהם הורן והרב שאול חבה, ת"ת צאנז – הרב משה הרשלר.