מעמד כביר לכבודה של תורה וחלוקת מלגות

מעמד כביר לכבודה של תורה וחלוקת מלגות (הגדל)

פרויקט 'כתוב בספר' לעידוד כתיבת חידושי תורה בחסות עיריית ביתר עילית:

מעמד כביר לכבודה של תורה וחלוקת מלגות לתלמידי הישיבות ואברכי הכוללים שחיבוריהם נבחרו

ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין; "אשרינו שזכינו להעניק מלגות לייקר ולהוקיר את לומדי תורתנו הק' דווקא ביום שבו גזרה ממשלת נתניהו על ביתר להוציאה ממפת ישובי עדיפות לאומית" * הטקס המרשים נערך בראשות; הגאון הגדול רבי שלום כהן שליט"א, ראש ישיבת פורת יוסף וחבר מועצת חכמי התורה. הראשל"צ הרה"ר לישראל, הגר"י יוסף. הגר"מ צדקה. רבני העיר, ראשי ישיבות והיושבים על מדין וראשי כוללים

מאות בני תורה תושבי העיר ביתר עילית ואורחים השתתפו השבוע במעמד רב רושם לכבודה של תורה לציון סיום הפרויקט 'כתוב בספר' של עיריית ביתר עילית לעידוד כתיבת חידושי תורה לתלמידי הישיבות ואברכי הכוללים בעיר וחלוקת המלגות לכותבי החיבורים שזכו במקומות הראשונים.
הטקס המרשים נערך בראשות; הגאון הגדול רבי שלום כהן שליט"א, ראש ישיבת 'פורת יוסף' וחבר מועצת חכמי התורה. הראשל"צ הרה"ר לישראל, הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א שזו היתה ההופעה הציבורית הראשונה שלו מאז נבחר כרב הראשי. הגאון הגדול רבי משה צדקה שליט"א. הגאון רבי מרדכי טולידנו שליט"א, אב"ד בירושלים וחתב"נ נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הראשל"צ הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א. מרא דאתרא; הגאון רבי יעקב תופיק אבי עזרי שליט"א, הרה"ג רבי עמי מזרחי, דיין וראש כולל 'שמחת יצחק' בביתר. הרה"ג רבי יעקב כהן, ראש ישיבת 'נזר התלמוד', ראשי ישיבות, ראשי כוללים והיושבים על מדין.

בחסות עיריית ביתר עילית והעומד בראשה, הרב מאיר רובינשטיין החל לפני כחודשיים פרויקט 'כתוב בספר' במסגרתו הגישו אברכי ותלמידי הישיבות בעיר מאות מאמרי חידושי תורה לוועדת רבנים בראשותו של הגר"מ יוסף שליט"א, ראש ביהמ"ד "מאור ישראל", והרה"ג חגי שושן שליט"א חבר בית המדרש ומרבני העיר שבחרה מהם את המצטיינים להם הוענקו מלגות ופרסי עידוד באירוע. את הארוע הנחה בטוב טעם ודעת חבר מועצת העיר, הרב דניאל טולידאנו, יוזם הפרויקט לחיזוק לומדי התורה במיוחד בימי בין הזמנים ולרפואתו של מרן הראשל"צ הגר"ע יוסף שליט"א.

המעמד נפתח באמירת תהילים בציבור לרפואתו השלימה של מרן הראשל"צ הגר"ע יוסף שליט"א כשלפני התיבה עמד חתנו הגר"מ טולדאנו שליט"א. התרגשות רבה אחזה בקהל כאשר מרן הגר"ע יוסף שליט"א נשא דברים בשידור ישיר לבאי המעמד האדיר, והפליג בשבחם של בני התורה, אשר העלו חידושיהם על הכתב, כי רק על ידי כתיבה האמת יוצאת לאורה, והדברים מתחוורים ומתבררים.

הגר"ש כהן שליט"א האריך בדברים נמלצים כמה חובה קדושה מוטלת על האדם לעמול בתורה הקדושה בכל כוחו, ולברר היטב כל דבר לאשורו. הוא העלה על נס את כותבי חידושי התורה, והזכיר כי יש תמיד לשאוף לעלות ולהתקדם במעלות התורה, ואין שום זמן בו יכול האדם לומר לעצמו כי הגיע אל המנוחה ואל הנחלה.

הגר"מ צדקה שליט"א חיזק בדבריו את בני התורה העוסקים בתורה בטהרה, כשהם רחוקים כמטחווי קשת, מכל ה'חידושים' ההרסניים, המכשירים הטכנולוגיים שמביאים חורבן לעולם.

הראשל"צ הגר"י יוסף שליט"א, דיבר בשבחה של תורה ובשבחם של העמלים שבזכות הרעיון הנפלא, מתרגלים עוד מצעירותם להעלות חידושיהם על הכתב. וציין שעוד מגיל צעיר מאוד, כשהיה ניגש לאביו הגדול שליט"א ומציע בפניו את שאלותיו ההלכתיות, היה אביו מותיר כמה שאלות בלי מענה, ומעודדו לברר בעצמו את הענין ולהעלות הכל על הכתב.

הגר"י תופיק שליט"א הזכיר את הפסוק 'זה לעומת זה עשה האלוקים', לאמור: ככל שהקדושה מתגברת, כך מתנהלת מלחמה עיקשת עם הכוחות המתנגדים אליה. ואין עצה ואין תבונה אלא לאחוז בעץ החיים ולהרבות בעמלה של תורה.

ראש העיר, הרב רובינשטיין שחתם את מסכת הנאומים אמר בדברי ברכתו כי הוא שמח שהעירייה בראשותו הוציאה לפועל את הפרויקט הנפלא הזה; 'אשריכם תלמידי חכמים שדברי תורה חביבים עליכם ועלינו. אשרינו שזכינו ועירית ביתר עילית זוכה להעניק מלגות לייקר ולהוקיר את לומדי תורתנו הקדושה, המתחדדים בעת כתיבתם, דווקא ביום שבו גזרה הממשלה על ביתר להוציאה מאזור עדיפות לאומית א'. אנו מכריזים כאן ועכשיו; הם חושבים שהם יקבעו מהו אזור עדיפות א', ואני אומר כי בזכותכם בני התורה, עירנו ביתר היא בעדיפות לאומית א' א' א'. כל כלי יוצר עלינו לא יצלח ואנו נמשיך להתפתח ולהתקדם ברוחניות ובגשמיות בעז"ה".

הכותבים שזכו במלגות העידוד הם; האברכים; הרב אשר שקאני – כולל 'תפארת יהושע'. הרב בנימין חותה – כולל 'מנחת אשר' בעמח"ס 'כי בא מועד'. הרב ראובן זכאים – כולל 'חזון עובדיה'. הרב משה כהניין – כולל 'יד עוזר'. תלמידי ישיבות גדולות; הבה"ח חיים יהב – ישיבת חברון גבעת מרדכי. הבה"ח ישראל שוע – ישיבת ' באר התלמוד'. הבה"ח ישראל היטמן – ישיבת 'ברכת מרדכי'. ישיבות קטנות; הב' אליהו אברג'יל – ישיבת 'נתיבות שלום'. הב' יואל אהרוני – ישיבת 'נזר התלמוד'. הב' רפאל חבה – ישיבת 'פורת יוסף'. לכל כותבי המאמרים חולק בסיום האירוע לאברכים ולתלמידי הישיבות הגדולות; סט משנה ברורה מהדורת כיס ולתלמידי הישיבות הקטנות; סט חמישה חומשי תורה.

את המעמד, שהתקיים בהפקה מרהיבה ע"י 'טיפ הפקות' בהיכלי 'בית אהרון' דחסידי קרלין, הנעימו בזמר ובשיר המזמרים; יידל ורדיגר, חיים דוד ברנסון ומוטי שטיינמץ. בליווי תזמורתו של רולי דיקמן.