אמות המידה במפעל הפיס בהנהגתך; הצדק והיושר

אמות המידה במפעל הפיס בהנהגתך; הצדק והיושר (הגדל)

ראש העיר ביתר עילית, הרב מאיר רובינשטיין בטקס חנוכת עשרות כיתות תתי"ם בעיר:

'אמות המידה במפעל הפיס בהנהגתך; הצדק והיושר'

"כמי שתרם רבות ליושבי הארץ הנך היום שומר על האינטרסים של הציבור החרדי. אצלך הדלת פתוחה והנפש רחבה ללא משוא פנים" * מאות הילדים ריגשו את הנהלת מפעל הפיס בטקסים מרשימים שנערכו בתתי"ם; 'אור עולם' 'עץ חיים' ו'אהלי מנחם' * יו"ר 'מפעל הפיס', מר עוזי דיין; 'חן המקום על יושביו; זה היה ביקור מאלף; לימוד התורה והערבות הקהילתית הביאו את העם היהודי להישגים הגדולים בתולדות האנושות'

"כמי שגם מלווה את עבודתך המסורה במפעל הפיס כחבר המועצה לתרבות ואומנות אנחנו מודים להקב"ה שמפעל הפיס מופקד בידיים שלך. בשם תושבי העיר, בשם הילדים ובשם הציבור החרדי אני מבקש להודות לך על הדלת הפתוחה והנפש הרחבה. כשם שתרמת רבות ליושבי הארץ הזו וניווטת באמונה ובנחישות את פיקודך, אתה שומר על האינטרסים של הציבור החרדי ומנווט את הפיס על פי אמות מידה של צדק ויושר, ללא משוא פנים. ואני מבקש לציין זאת דווקא בימים שיש המצרים לנו – כך אמר ראש העיר ביתר עילית, הרב מאיר רובינשטיין בטקסי חנוכת עשרות כיתות חדשות והצטיידותם במימון של כ 15 מיליון ₪ ע"י מפעל הפיס, בהתאם לפרוגראמה של משרד החינוך, בשלושה תלמודי תורה בעיר.

מאות הילדים תלמידי התתי"ם; 'אור עולם' 'עץ חיים' ו'אהלי מנחם' ריגשו את הנוכחים בטקסים המרשימים בהם השתתפו; יו"ר דירקטוריון מפעל הפיס, (אלוף במיל) מר עוזי דיין. בכירי מפעל הפיס ובהם; משה בהגאון. מנהלת מחלקת מבני חינוך מחשוב וסביבה, הגב' עירית בן מנחם, ותקציבאית אגף ההקצאות, הגב' אינסה דרון. מנכ"ל העירייה, הרב יהודה גרליץ. גזבר העירייה, הרב יהושע פולק. מנהל אגף החינוך, הרב ישראל תיק. בכירי העירייה וצוותי החינוך.

טקס ראשון נערך בת"ת; 'עץ חיים' ו'אור עולם'. את פני האורחים קידמו מנהלי הת"ת והצוות החינוכי. האורחים נכנסו לכמה מהכיתות כשהתלמידים פצחו בשירת ברוכים הבאים ובהבעת תודה לראשי מפעל הפיס ולראש העיר. לאחר מכן התקיים טקס חנוכת הכיתות בת"ת חיידר אידיש חב"ד ליובאוויטש 'אהלי מנחם' – בית אברהם נחום ע"ש התלמיד אברהם נחום דור ז"ל, בן ה 10, שנהרג בתאונת דרכים לפני 11 חודשים. את פני האורחים קידמה מקהלת ילדי הת"ת בלחנים מרגשים. מנהל הת"ת, הרב מנחם מענדיל כהן. המפקח החינוכי המנחה הדגול, הרב נפתלי הכהן רוט. הסגל החינוכי ובני משפחת דור ששיכלו את בנם יחידם והביטו בעניים דומעות בטקס המרגש. מאות התלמידים צעדו בשורה ארוכה ושלשלו מכתבי תודה אישיים שכתבו לתיבת מפעל הפיס שהוצבה בפתח הבנין המבהיק כשמקהלת הילדים מלווה אותם בזמר ובשיר. הרב רוט אמר בקבלת הפנים כי מצוה זו של בניית כיתות הלימוד לתינוקות של בית רבן מצטרפת לבית"ר המצוות ועתה אנו תרי"ג. אני מבקש לאחל לכם שנה טובה ומתוקה ו'ברכה והצלחה' כמספר 'מפעל הפיס'.

יו"ר מפעל הפיס, מר עוזי דיין שהתקשה להסתיר את התרגשותו אמר כי מזה זמן רב הוא לא התרשם כל כך מביקור בבתי ספר של הפיס; "זהו ביקור מאלף! חן המקום על יושביו. ואני מרגיש חובה לשתף את כולכם בתחושותיי; עם ישראל במהלך כל הדורות הגיע להישגים הגדולים ביותר בתולדות האנושות אך ורק בזכות לימוד התורה והערבות ההדדית ששימרה אותנו בקהילות המגובשות בכל הגלויות. יד לחצה יד והקהילה הייתה מרימה כל משפחה שכשלה. הפעוט בן השלוש שצעד לחיידר ידע כבר קרוא וכתוב מאות בשנים לפני שהאנושות החלה לקרוא ולכתוב בסה"כ לפני כ 500 שנה עם יסוד הדפוס. התורה שלמדו הביאה לאמונה ולחינוך ותלמידי החכמים הם שהובילו את העם היהודי לדרך הנכונה".

בישיבת עבודה שנערכה באולם המליאה בתום הטקסים אמר ראש העיר, הרב רובינשטיין כי תלמידים שיודעים שעליהם להודות אות הוא שהם לא לוקחים כל דבר כמובן מאיליו והם יודעים כי מאחורי כל כסא ושולחן וכיתה וגן משחקים עומדים אנשים שטורחים ויגעים כדי להביא להם את הטוב ביותר למען ילמדו ולמען ישגשגו בתלמודם. "אנחנו העיר הצעירה ביותר אולי אף בעולם כולו שכן 66% מהתושבים הינם בני 0-18 שנים. בכל שנה נולדים כאן בעיר כ 2000 תינוקות, בממוצע כיתה בכל שבוע, והתייחסותכם לכך היא בהתאם. בדקתי ומצאתי כי רק בחמש השנים האחרונות השקיע מפעל הפיס בהקמת מבני חינוך בביתר עילית כ 50 מיליון ₪". הרב רובינשטיין העניק לדיין שופר וברכה נרגשת; 'לא תאונה אליך רעה ונגע לא יקרב באהליך' הנו בגימטריא 'עוזי דיין יו"ר דירקטוריון מפעל הפיס'.

צילומים: יהודה קלמן ושמוליק רחמני