"אפעל לשיווק מאות יח"ד בעיר בחודשים הקרובים"

"אפעל לשיווק מאות יח"ד בעיר  בחודשים הקרובים" (הגדל)

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל לראש העיר ביתר עילית הרב מאיר רובינשטיין:

"אפעל לשיווק מאות יח"ד בעיר בחודשים הקרובים"

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל סייר עם צמרת משרדו בעיר ביתר עילית * הוא נטע עץ, ביקר במוקד העירוני המתקדם, סייר באתרי הבניה ובמקווה טהרה חדש ברח' מוצפי וקיים ישיבת עבודה עם ראש העיר ובכירי העיריה * ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין אמר לשר כי בניית מאות יחידות דיור ממתינה אך ורק להחלטת הדרג המדיני. השר הבטיח שיפעל שבחודשים הקרובים יוציא משהב"ש לשיווק מאות יח"ד נוספות בעיר

במסגרת הסיורים שמקיים שר הבינוי והשיכון אורי אריאל בריכוזים החרדיים על מנת לעמוד מקרוב אחר התקדמות הבניה ואפשרויות הפיתוח להקלת מצוקת הדיור החרדית, קיים השר סיור רשמי בעיר ביתר עילית.

השר אורי אריאל שהגיע מלווה בצמרת משרד הבינוי והשיכון פתח את סיורו בביתר עילית בנטיעת עץ בכניסה לעיר. בטקס נטיעת העץ בהשתתפות ראש עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין והנהלת העיר אמר השר אורי אריאל "אנו נוטעים כאן עץ המשול לאדם, ונמשיך את מורשת האבות ביישוב הארץ ובניינה".

לאחר מכן ביקרה הפמליה במוקד העירוני המשוכלל שהקימה עיריית ביתר עילית. השר עמד מקרוב אחר אמצעי הביטחון הקפדניים והאיוש המקצועי והביע את התפעלותו מהמוקד שהינו מהמתקדמים ביותר בישראל.

השר וצמרת משרדו ומנהל מחוז י-ם מר משה מרחביה יחד עם בכירי העיריה ובהם; מ"מ רה"ע הרב שלמה שרעבי. מנכ"ל העיריה הרב יהודה גרליץ וגזבר העיריה הרב יהושע פולק. ביקרו באתרי הבניה בגבעה ב' , שם עמד מקרוב אחר עתודות הבניה הקיימות שממתינות אך ורק לאישור הדרג המדיני והתעדכן אף בדבר תנופת הפיתוח והבניה הנעשית בעיר.

לאחר מכן סייר במקווה טהרה חדש ברח' מוצפי שייפתח לציבור עם בוא הגשם הראשון ומילוי האוצרות בשכונה החדשה על פי מיטב הטכנולוגיה החדשנית ותחת כללי ההלכה הקפדניים. השר הבטיח את סיוע משרדו להשלמת המקוה.

עם תום הסיור הממושך בעיר התכנסה צמרת משרד הבינוי והשיכון וצוות לשכת השר בראשות השר אורי אריאל יחד עם ראש עיריית ביתר עילית הרב מאיר רובינשטיין והנהלת העיריה באולם מליאת מועצת העיר לישיבת עבודה.

ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין העלה בפני שר הבינוי והשיכון את מצוקת הדיור החריפה במגזר החרדי בכלל ובביתר עילית בפרט, כאשר מה שמונע את המשך הבניה בעיר הינן החלטות הדרג המדיני.

השר אורי אריאל הודיע לראש העיר ופרנסיה כי נושא מצוקת הדיור לציבור החרדי בכלל ובביתר בפרט נתונה בראש סדרי העדיפות של צוותו. "ככל שהדבר תלוי בי הייתי משווק כיום כבר 2000 יח"ד בעיר ביתר ואני מאמין שעד סוף השנה נוכל להודיע על שיווק מאות יחידות דיור נוספות בעיר. לא ניתן לאף מדינה ולאף גורם בעולם להחליט היכן ומתי לבנות, ובדיוק לכך אני פועל. אוביל מדיניות שבה העיר ביתר עילית תהי' אחת הערים המובילות בפתרון מצוקת הדיור במגזר החרדי" אמר.

השר אמר כי יסייע גם בנושאים שבאחריות משרד הביטחון. "אמרתי לשר הביטחון כי העיר ביתר היא בעדיפות לאומית שלי". ואני שמח לומר לצוות המקצועי במשרדי כי אנחנו נסייע לעיר שיש לה את הכוחות המקצועיים ואת הכלים להניע תהליכים".

ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין הודה לשר על הביקור בעיר ועל שיתוף פעולה לכל אורך הדרך. ראש העיר הדגיש כי צוות לשכתו של השר עומדת לימין הנהלת העיר בכל עת ומקדמת יחד עמם פרויקטים חשובים לטובת כלל תושבי העיר.

צילום: ששון תירם