אלפים בתפילה לרפואת מרן הגרח"ע יוסף שליט"א

אלפים בתפילה לרפואת מרן הגרח"ע יוסף שליט"א (הגדל)

ביוזמת עיריית ביתר עילית

אלפים מתושבי העיר בעצרת תפילה וזעקה

לרפואת מרן הגרח"ע יוסף שליט"א

_________________________________________

במעמד המרגש שבו השתתפו מרנן ורבנן, חברי מועצת החכמים, בני מרן הגרח"ע יוסף ורבני העיר שליט"א קראו ההמונים פרקי תהילים, ערכו תפילה מיוחדת שלוותה בתקיעה בשופרות, וסיימו בקבלת עול מלכות שמים במעמד גדול ומפגן התלכדות של אלפי התושבים בתפילה לפתיחת שערי שמים

___________________________________________________

אלפי תושבי ביתר עילית, אנשים נשים וטף, מכל העדות והחוגים בראשות גדולי התורה והחסידות, מרנן ורבנן שליט"א, השתתפו בליל רביעי השבוע, בעצרת תפילה והתעוררות לרפואתו של מרן הראשל"צ נשיא מועצת החכמים, הגאון רבי חיים עובדיה יוסף שליט"א. שהתקיימה ברחוב זוויעהל פנת רחוב ברסלב בעיר.

במעמד השתתפו: הגאון רבי שלום הכהן שליט"א ראש ישיבת פורת יוסף וחבר מועצת חכמי התורה. בניו של מרן , הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א הראשל"צ והרה"ר לישראל , הרה"ג רבי דוד יוסף שליט"א, ראש ביהמ"ד 'יחוה דעת'. רבני העיר: מרן הגאב"ד הג"ר דוד צבי אורדנטליך שליט"א וחברי הביד"צ מרן הגאב"ד הגאון רבי יעקב תופיק אביעזרי שליט"א וחברי הביד"צ הרה"צ רבי דוד בצרי שליט"א, ראש ישיבת השלום. הג"ר זמיר כהן שליט"א, ראש ישיבת 'היכל מאיר'. הרב המקובל יעקב עדס שליט"א וכל רבני קהילות הקדושות בעיר. ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין וחברי מועצת העיר. בכירי העירייה ואישי ציבור. את העצרת יזם וארגן יו"ר תנועת ש"ס בביתר, הרב יהודה עוביידי אשר ציין כי ברגע שהעלה את הרעיון בפני רה"ע הרב רובינשטיין נרתם ראש העיר לעניין בהתלהבות גדולה והעמיד לרשותו את כל משאבי העיריה להצלחת העצרת.

העצרת נפתחה באמירת פרקי תהילים כשלפני התיבה עבר הרה"ג ר' זמיר כהן, המשתתפים שפכו ליבם לפני בורא עולם לחוס ולרחם על שארית הפליטה בארץ ישראל ולקיים בנו חכמי ישראל בבריאות ולרפואה שלמה ומהירה. לאחר מכן ערך הרה"ג רבי דוד בצרי שליט"א תפילה מיוחדת כשלציבור הרחב חולקו 300 שופרות בהם הריעו ותקעו במהלך התפילה המיוחדת. את העצרת נעל הרב המקובל יעקב עדס שליט"א בקבלת עול מלכות שמים. שמע ישראל ה' אלוקנו ה' אחד - זעקו ההמונים ועין לא נותרה יבשה.

עיריית ביתר עילית נערכה מבעוד מועד לקליטת האלפים ולמשתתפים חולקה חוברת תפילה מיוחדת. כך גם הוסדרה התחבורה לביתר וממנה ובתוך העיר ע"י חברת "עילית", והיא תוגברה לקראת העצרת ובסיומה.

בעצרת התפילה השתתפו, עפ"י הוראת גדולי ישראל שליט"א, גם תלמידי תתי"ם ומוסדות חינוך תורניים. העצרת אובטחה על ידי המשטרה ולאורך הרחובות בהם נערכה העצרת הוצבו מחסומים והציבור הרחב נשמע להוראות הסדרנים והקפיד על כללי הצניעות.