חמישה כוכבי יופי זו השנה ה 17 ברציפות

חמישה כוכבי יופי זו השנה ה 17 ברציפות (הגדל)

ביתר עילית זכתה בחמישה כוכבי יופי מטעם "המועצה לישראל יפה" זו השנה ה 17 ברציפות
______________________________

ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין; 'הזכייה של התושבים ועובדי העיריה המסורים. הוכח שוב, שהציבור התורני המאכלס את העיר, ועובדי העירייה שותפים יחד בשמירה קפדנית על חזותה היפה של עיר התורה והחסידות. הציבור החרדי דואג לאיכות הסביבה ולסביבה ירוקה, נאה ונקיה, לא פחות ואולי יותר, מכל מגזר אחר בישראל'.
_________________________

המועצה לישראל יפה הכריזה על קו הגמר בתחרות "קריה יפה ומקיימת בישראל" לשנת 2013, ובטקס חגיגי, בהשתתפות מאות ראשי ערים ומועצות בישראל, הודיעה לראש העיר ביתר עילית, הרב מאיר רובינשטיין, על זכיית עירו גם השנה ב-5 כוכבי יופי, ועיטרה אותו בתעודה מיוחדת.
מר משיח וייצמן, סמנכ"ל המועצה לישראל יפה, ציין בטקס בסיפוק, כי "בשנים האחרונות עלתה המודעות הסביבתית וכי נרשמת דרישה גוברת והולכת של התושבים מהשלטון המקומי לשיפור איכות החיים והסביבה". הוא הוסיף עוד, כי התחרות של המועצה, מניעה את הרשויות לשפר את התנאים והשירותים שהם מעניקים לתושבים, וכי המועצה לישראל יפה, תמשיך לספק לציבור התושבים מדד בלתי תלוי לבחינת ביצועי הרשות המקומית בתחום איכות הסביבה, היופי והנקיון.
זכייתה של ביתר עילית, גם השנה, ב-5 כוכבי יופי, באה לאחר מספר חודשים של סיורים ובחינות על ידי צוות שיפוט מיוחד, אשר בדקו שורה של  פרמטרים – החל מניקיון העיר, דרך מתקנים לרווחת הציבור, תחזוקת מבני ציבור ועד פארקים וריאות ירוקות.
בטקס שנערך במרכז וואהל בגבעת שמואל, בירכו ראשי רשויות רבים את ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין,  על ה"ותק" שצברה עירו בזכיית 5 כוכבי-יופי, במשך 17 שנה, כשמידי חמש שנים, גם זכתה ביתר עילית באותות היוקרתיות ביותר של המועצה לישראל יפה על עצם ההתמדה בתחרות: כוכב הזהב ודגל היופי.
במועצה לישראל יפה אמרו לראש העיר, כי כוכבי היופי המוענקים לעיר ביתר עילית ניתנים, בגין מאמציה הכבירים ופעילותה של העירייה בשמירה מוקפדת על חזותה וניקיונה המיוחד של העיר ועידוד הפיתוח של הסביבה העירונית, טיפוח הריאות הירוקות ושיפור מתמיד באיכות חיי התושבים. אנו מלאי הוקרה והערכה ואתם ראויים לכל שבח בטיפוח הסביבה והאסתטיקה של העיר הכוללים: טיפוח גנים ציבוריים. תחזוקה, ניקיון ושדרוג גני ומתקני המשחקים. טיפוח, שיפור, צביעת ותחזוקת ריהוט, מעקות ותאורת הרחוב. עיצוב, טיפוח, גינון ואחזקת הניקיון במתחמי השכונות ובכניסה לעיר.
בתגובה אמר ראש העיר, הרב מאיר רובינשטיין,  כי למעשה הזכייה היא לא שלו אישית "אלא של התושבים ועובדי העיריה המסורים. הוכח שוב, שהציבור התורני המאכלס את העיר, ועובדי העירייה שותפים יחד בשמירה קפדנית על חזותה היפה של עיר התורה והחסידות. הציבור החרדי דואג לאיכות הסביבה ולסביבה ירוקה, נאה ונקיה, לא פחות ואולי יותר, מכל מגזר אחר בישראל. נמשיך בגיוס המשאבים הנדרשים להגדלת נפח הפעילות ושימור הקיים'. הרב רובינשטיין שיבח את העושים והמעשים בענייני איכות הסביבה, מנהל האגף טכני, הר"ר מוטי זיידה; מנהל מח' שפ"ע, הר' יוסי יונה; ומנהל מח' התברואה, הר' יוסף שקולניק על עבודתם המסורה.