הנהלת החינוך העצמאי ביום סיור מיוחד בביתר עילית

צמרת החינוך העצמאי הגיעה ליום סיור מיוחד בביתר עילית כאורחיו של רה"ע רובינשטיין * בביקור השתתפו יו"ר החינוך העצמאי הרב אברהם יוסף לייזרזון, המנכ"ל הרב אליעזר סורוצקין והמשנה למנכ"ל הרב אברהם שוורץ * חברי ההנהלה סיירו במוסדות החינוך העצמאי והביעו את התפעלותם מתנופת הבינוי במוסדות החינוך בעיר

סיור חינוכי: הנהלת החינוך העצמאי הגיעה השבוע ליום סיור מיוחד בביתר עילית, כאורחיו של ראש העיר הרב מאיר רובינשטיין. בסיור השתתפו יו"ר החינוך העצמאי הרב אברהם יוסף לייזרזון, המנכ"ל הרב אליעזר סורוצקין והמשנה למנכ"ל הרב אברהם שוורץ.

הסיור שהחל עם תחילת הלימודים בשעות הבוקר, כלל שורת מוסדות בעיר המופעלים ע"י החינוך העצמאי, כשמצד העירייה משתתפים בסיור ראש העיר, ממלא מקומו הרב רביץ, מחזיק תיק חינוך סגרה"ע הרב בנימין הרשלר, מנהל אגף החינוך ה"ה יהודה קורנבליט ומנהל היחידה לחינוך במיוחד ה"ה מאיר קליין.

חברי ההנהלה סיירו בבתי הספר של החינוך העצמאי, נכנסו לכיתות, שוחחו עם המנהלים והמנהלות, שמעו על הפיתוח והצרכים, והביעו את התפעלותם מתנופת הבינוי והצמיחה ברחבי העיר בכלל ובפרט במוסדות החינוך.

בסיום הסיור התכנסו המשתתפים לישיבת עבודה וסיכום באולם מועצת העיר, ובסיומה העניק ראש העיר תעודות הוקרה למנהלי החינוך העצמאי.

ע"פ נתוני העירייה, כ-66% מתושבי העיר הינם עד גיל 18, מה שהופך את ביתר עילית לעיר הצעירה בארץ. ע"פ דו"ח הלמ"ס האחרון – ביתר עילית הינה העיר בעלת אחוז הגידול הגבוה ביותר ביו"ש. העובדות הללו, מכתיבות קצב גידול גבוה במוסדות החינוך וצורך מתמיד בהוספת מספר גבוה של כיתות לימוד חדשות מדי שנה בשנה.

כזכור, במסגרת תכנית החומש לחינוך שיזם ראש העיר במסגרת תפקידו כיו"ר פורום הרשויות החרדיות במרכז השלטון המקומי, תכנית שקודמה ע"י סגן שר החינוך הרב מאיר פרוש. בעקבות התכנית, גבר במעט קצב הרשאות הבינוי שמקבלות הרשויות החרדיות, ואולם עדיין אין הקומץ משביע את הארי.