שר התקשורת בביקור בביתר: מאשר לעבור לחלוקת דואר בבתים

08/07/2018

שורה של בשורות לתושבי ביתר עילית בביקור שר התקשורת בעיר * אחרי מאבק ארוך הודיע שר התקשורת: בקשת העירייה התקבלה. נעבור לחלוקת דואר בבתים * וגם: 30 מיליון ₪ יושקעו בשיפור תשתיות הסלולר ביו"ש * השר קרא גם הבטיח לסייע בלחץ לאישור אזור התעשייה של ביתר עילית

בשורה לתושבי ביתר עילית: בקרוב תעבור חלוקת הדואר ממתכונת של מרכזי חלוקה למתכונת של חלוקה אישית בתיבות הדואר בבתי התושבים. את ההודעה על כך קיבלה העירייה משר התקשורת איוב קרא, במסגרת סיור שערך השר בביתר עילית.

סוגיית חלוקת הדואר בביתר עילית עומדת במרכזו של מסע לחצים אותו הפעילה העירייה רשות הדואר ומשרד התקשורת, במסגרת זו נערכו מספר פגישות של בכירי רשות הדואר בלשכת ראש העיר.

לדברי הנהלת העירייה, "קיבלנו פניות רבות בנושא. זוהי טובתם של רוב תושבי העיר ולכן צריך לכבד את רצונם". ברשות הדואר אמרו, כי הביצוע בפועל יחל בעוד מספר חודשים, זאת עקב הצורך בהתארגנות מורכבת לקראת יישום ההחלטה לשינוי שיטת החלוקה.

הסיור נפתח כמיטב המסורת בביתר, בנטיעת עץ ע"י השר בכניסה לעיר. בנוסף סיירה הפמליה במוקד החירום העירוני, צפתה במערך המצלמות המתקדם הסובב את העיר, וקיבלה סקירה מקצועית מקב"ט העירייה שלמה בן חיים וממנהל המוקד העירוני יוסי פקשר.

במסגרת ביקורו של השר קרא בביתר, עלו מספר נושאים חשובים נוספים, ביניהם העיכוב המתמשך באישור אזור התעשייה היער האנגלי ע"י הדרג המדיני. השר קרא סייר בשטח והבטיח ללחוץ על הגורמים הרלוונטיים בכדי להביא לפתרון. "זהו אזור התעשייה החרדי היחיד בארץ, והוא מעוכב כבן ערובה עבור אזורי תעשייה הנמצאים בשטחים בעייתיים מבחינה מדינית", אמר רה"ע.

נושא נוסף שהועלה בביקור ע"י הנהלת העירייה, הוא בעיות הקליטה הסלולריות בעיר ובדרכים המובילות אליה, כמו כביש המנהרות וכביש 375. השר קרא הודיע כי הקצה 30 מיליון שקלים לשיפור הקליטה הסלולרית ברחבי יו"ש, והבטיח כי במסגרת הפרויקט ישתדל לתת דגש מיוחד לפתרון הבעיות בביתר עילית.